Ascultați mesajul de bun venit, vă rog! Clic | Faceți clic pe X pentru a inchide acest mesaj.

Cine este Dr. Andrea La Torre?

latorre

"În cazul în care Cristofor Columb, Copernic și Galileo ar fi avut încredere in ceea ce spunea toată lumea , încă mai credeam că soarele s-ar învârti în jurul Pământului plat." (A. La Torre)

Sunt un medic italian și cercetător în domeniul de tulburari ale urechii interne. M-am născut la Roma în urmă cu 48 ani. Am trăit și lucrat în Italia, in cea mai mare parte a vietii mele. Recent am decis să trăiasc în Riga, capitala Letoniei. Am devenit un doctor de Medicină și Chirurgie acum 24 de ani si din 1993 sunt un specialist în ORL. Mi-am petrecut ultimii 15 de ani de cariera mea profesională de a înțelege și trata tinitus, hipoacuzia neurosenzoriala, amețeli și dezechilibre legate de boala lui Meniere, considerata încă de mulți colegi, din lene, superficialitate comercială, lipsa de interes principal, "partea întunecată a" ORL ". Întotdeauna am încercat să dezvolte terapii mai eficiente pentru tratamentul de "hidrops endolimfatic și urechea internă perilymphatic, cele mai frecvente și cele mai subestimate din aceste tulburari, respingând orice clișeu, dar desfășoară activități de cercetare științifică cu scepticism și de aplicare a logicii pure .
Ceea ce pot oferi, ca urmare a ani de cercetare științifică pe mii de pacienți, și zeci de teste de diagnostice diferite, de multe ori personal concepute sau modificate pentru scopuri, implicând specialiști din alte discipline, este un tratament eficient pentru a ajuta mai multi pacienti ( dar nu toti, pentru că prejudiciul real permanent rămâne incurabil, chia dacă nu demonstrabil înainte ), chiar fără să fie nevoie în continuare de teste de diagnosticare, după ce au fost sistematic efectuate în mai mult de 16.000 de cazuri până în 2009.
În scopul de a începe tratamentul, azi, nu am nevoie pentru a testa, deoarece acestea nu sunt utile pentru mine pentru a decide modul de abordare al pacientului. Ceea ce avem nevoie, însă, și care este, de obicei, trecut cu vederea, este o evaluare corectă a pacientului și nu numai a urechii lui. Trebuie să vă faceți griji cu privire la impactul real asupra vieții sale care rezultă din tulburări și, de asemenea, să ia în considerare condițiile reale psihologice care sunt fundamentale, deoarece hidropia este o situație în care stresul joaca un rol major.
Astăzi, relația dintre hormonul antidiuretic (ADH) și fluidele urechii interne și hidrops este bine cunoscut. Acest hormon este obiectivul principal al terapiei mele pentru hidrops.
Depasita problema testelor specifice, pot ajunge la pacienți din întreaga lume, fără limite geografice, oferind sfaturi medicale, îndrumare și asistență pentru pacienti din intreaga lume, datorită tehnologiei, cu expertiză prin intermediul internetului prin video-conferinta pe Skype
Un mod mult mai eficient, convenabil, și fara nevoia de a se mișca.
Din fericire, acest lucru poate fi efectiv posibil, pentru că pot sustine o consultatie video în limba italiană, limba mea maternă, și în limba engleză, spaniolă, franceză, rusă și... letonă (nu atât de larg răspândită, într-adevăr!).

Incerc sa traduc acest site în cât mai multe limbi posibil și orice ajutor va fi apreciat.

Help with translationPuteți să mă contactați pentru orice nevoi, prin intermediul Skype sau prin e-mail sau poștă vocală (contacte și legături sunt disponibile in josul paginii).


Orice atingere doar pentru a solicita mai multe informații este, desigur, gratuit!
 • Informații despre Vídeo consultanță pe Skype

  Skype (www.skype.com) este o aplicație gratuită care vă permite să efectuati, in mod gratuit și nelimitat, video conferințe pe Internet de înaltă calitate cu alți utilizatori Skype.


  Pentru a utiliza Skype, trebuie:
  1. O conexiune de bandă largă la internet
  2. Să descărca aplicația Skype și să înregistreze gratuit. Totul este foarte simplu.
  download skype
  3. O webcam (sunt foarte ieftine) și un sistem de sunet pentru a putea vorbi și asculta.

  Am început să ofer sfaturi video pe Skype deja din iulie 2011, ca o alternativă la consultanta tradițională într-o clinică, după ce am verificat, în cele din urmă, lipsa de alternative terapeutice la tratamentul împotriva hidrops, singura situstie tratabila in urechea interna, chiar și atunci când lipsa de fluctuație și de variabilitate simptomelor nu permite să se excludă daune permanente de la început.

  În acest fel este posibil să ofer tratamentul și consultatia mea medicală completă la pacienții care nu ar putea profita de un astfel de avantaj, datorită limitelor geografice evidente.


  Eu pot oferi sfaturi în aceste limbi:
  ITA ENG FRA ESP LAT rus

 • Cerere de consultanță
  Formular de rezervare

  Pacienții care locuiesc în Italia sau cetatenii italieni, chiar dacă trăiesc în străinătate, trebuie să verifice pe www.idrope.com/info.html și trebuie să utilizeze numai acea pagină pentru a rezerva. • Nume, Prenume

  Français

  *Vorbesc numai româneşte!

  *Dacă vorbești doar limba română, aveți nevoie de un interpret.Știați că ...?

 • 1

  Întotdeauna urechea interna..

  Din punct de vedere anatomic, urechea poate fi împărțit în trei părți, urechea externă, urechea medie si urechea interna. Toate cele trei sectoare sunt implicate în funcția auditiva, dar numai urechea interna (cohleea) sau nervul auditiv care leaga urechea la creier poate provoca pierderea auzului sensoneural sau tinitus. Și doar în urechea internă (labirintul) există receptori vestibulari ce pot provoca ameteli(vartejuri), amețeală sau tulburări de echilibru subiective. Uitând elementele de bază ale anatomiei, majoritatea specialiștilor analizează întregul corp (sistemul nervos central, temporomandibulare comune coloanei vertebrale, de col uterin si dincolo de), în căutarea de site-uri imposibile de origine a tinitus sau vartej, dar nici un pacient cu aceste simptome are efectiv o ureche perfecta interioară daca este studiat prin teste adecvate.
  Și acesta este principalul motiv pentru care, după ani de cercetări,se confirmă rolul urechii interne la fiecare pacient, nu mai am nevoie să examinez fieacare pacient

 • 2

  Celule, nervi și ... lichide

  Să ne uităm în interiorul urechii interne. Ce avem în urechea internă? Numai celulele (celule de par de cohleea și receptorii vestibulare în celulele din partea vestibulară a urechii interne), fibre nervoase (nervul acustic și nervul vestibular), si lichide (perilimfa și endolimfă). Dar știind biologia celulelor din urechea interna (care sunt neuroni modificati) și a nervilor, putem fi siguri că distrugerea celulelor sau a nervilor e întotdeauna permanentă și incurabilă. Neuroni si celulele cohleare nu se pot regenera după un prejudiciu și nu pot fi reparate. Astfel, putem fi siguri că simptomele periodice sau fluctuante niciodata nu pot apărea dintr-o deteriorarea a celulelor sau a neuronilor, ci doar de o disfunctie creata de lichid (hidrops). Acesta este cazul vartejului, de pierderea auzului sau surzie fluctuante. Dar un hidrops persistente poate fi, de asemenea cauza de tinitus nu fluctuante sau pentru a determina prezența unei surditati neurosenzorială permanentă (dar reversibile cu un tratament adecvat).

 • 3

  Urechia interna și hidrops

  Pentru "hidrops din urechea interna" se referă la o condiție de volum mai mare de lichid in urechea interna. Este o situație patologică bine cunoscuta, dovedita și studiata timp de mulți ani, chiar dacă principalele cauze care duc la dezvoltarea de hidrops rămân neclare. Această creștere a presiunii poate afecta celulele cohleare si receptori vestibulari, oferind astfel diferite combinații de pierderea auzului, tinitus, vartej, amețeli, plenitudine subiectiva. Această condiție este mult mai frecventa decât crezi și este subestimata, gândește numai atunci când toate simptomele sunt prezente (într-un tipica boala lui Meniere). Creșterea lichidurilor din urechea interna poate duce la simptome izolate (de exemplu, tinitus, fără pierderea auzului sau vartej), combinații diferite de simptome diferite sau chiar rămânerea asimptomatici. Oricum, hidrops este singura condiție tratabile, având în vedere că deteriorarea celulelor nu pot fi reparate.

 • 4

  Hidrops și ADH

  Mecanismele exacte care reglementeaza cantitatea de lichid necesară pentru îndeplinirea funcției cohleare (auz) si vestibular (echilibru) nu sunt încă pe deplin înțelese, dar noi știm suficient pentru a fi în măsură să propunem un tratament împotriva incorectei ajustari a lichidului din urechea interna (hidrops).
  Știm că un rol important este jucat de interacțiunea dintre hormon antidiuretic (ADH, de asemenea cunoscut sub numele de vasopresina) si receptori specifici hormonali și canale specifice de apă (aquaporins) au fost identificati în urechea interna aproape 15 de ani în urmă. Eliberarea hormonului de stimulare, în principal, declanșată de orice tip de stres (nu doar psihologică) și lipsa de apă liberă, precum și interacțiunea acestuia cu urechea interna sunt principalul obiectiv al tratamentului meu.
  Aici este o listă de articole științifice de ADH (vasopresina), boala Meniere si hidrops.

 • 5

  A terapia

  Tratamentul meu împotriva hidrops, unicul pe care-l propun, cu variații minore, pentru toți pacienții care suferă de tinitus, amețeli, vartej, lipsa de echilibru personal, senzatia de ureche plina, hipoacuzie neurosenzoriala sau boala Meniere completă vine asocierea sinergică a farmacologice diferite și non-farmacologice.
  Terapia este frecvent actualizata. M-am ocupat, începând din 1998, de câteva mii de pacienți.
  Tratamentul dureaza de obicei 3-4 luni. Nu se poate vindeca pacientul permanent, pentru că sunt posibile recidive, dar acestea pot fi usor tratate la momentul de recidiva fără a fi nevoie de un tratament permanent.
  Tratamentul este eficace numai împotriva hidropizie.
  Nimic nu se poate face, desigur, pentru a restabili (dar nu poate fi dovedit înainte) daunele reale permanente, care rămân incurabile. Nu exista efecte secundare și tratamentul este ușor de efectuat pentru toti, nu necesită o îngrijire medicala directa, dar unele dezavantaje pentru unele dintre componente trebuie să fie excluse anterior. Într-o primă faza, tratamentului include doar o supraîncărcare de apă și medicamente speciale active pe neurotransmițători pentru a crea o barieră între stres și eliberarea de ADH. Adesea, această etapă este suficient pentru a îmbunătăți situația în mod clar, permițându-vă evitarea ulteriorului tratamentului. În caz de eșec sau succes parțial din această primă fază nu va fi necesar să se adauge alte componente, un regim alimentar special, timp de 10-15 de zile, un tratament cu steroizi, capabil să acționeze asupra interacțiunii dintre urechea interna si ADH, tratamentul local cu auto-insuflare de aer cu ajutorul unui dispozitiv simplu (Otovent). Acest al doilea nivel de terapie este oricum repetat timp de 10 zile pe luna timp de 3 luni, chiar și în cazul unui succes inițial, pentru a preveni reapariția în termen scurt.
  Niveluri suplimentare de tratament sunt uneori necesare.

 • blogExploreaza Blog-ul pentru a citi mai mult !
  (idrope.wordpress.com)

  (Traducere automată)